EFOP-1.2.1-15-2016-00499

A kedvezményezett neve: Nyíregyháza-Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség
Project címe: Család- Kaland
A szerződött támogatás összege: 9.256.000 Ft
A támogatás mértéke %-ban: 100%
Project azonosítószáma: EFOP-1.2.1-15-2016-00499

A project tartalmának bemutatása:

Család – Kaland

Család kaland projectünk a Humánnet Alapítvánnyal közösen a nyíregyházi járásban élő családok számára biztosít innovatív programokat, szolgáltatásokat. Szeretnénk megmutatni a fiatal generációnak a helyes családmodellt, hogy mennyire befolyásolja a jövőjüket. A fiatal családoknak a felelős szülői magatartást, hogyan tereljék gyermekeiket a helyes úton, mennyire fontos az összetartozás. Konkrét céljaink között szerepel a közösségfejlesztés, hogy megmutassuk mennyire jó dolog egy igazi közösséghez tartozni, ahol igazán számíthatunk egymásra, a célcsoportok kompetenciáinak fejlesztése, a helyes életvezetés a társas kapcsolatok kialakítása érdekében, a családi élettel összefüggő problémák megoldásában való segítségnyújtás, a lelki és mentális egészség megörzése, a családtudat erősítése, a krízishelyzetek elkerülése.

Programunk célcsoportját a családalapítás, illetve a párválasztás előtt álló fiatalok, a gyermekes szülők, a párkapcsolati, házassági és egyéb családi ügyekben tanácsadást, segítségnyújtást igénylő személyek, illetve a sajátos vagy nehéz helyzetben levő családok, nagycsaládok, de összeségében a nyíregyházi járásban levő családok alkotják.

Project elemei:

A fiatalok családi életre való felkészítése, megtanulják egy krízis helyzet kezelését, segítsünk a már problémával küzdőknek, csoportfoglalkozások, illetve egyéni beszélgetések, közösségépítés.

Gyerekneveléssel, gondozással kapcsolatos tanácsadás, csoportfoglalkozások lebonyolítása:

  • Baba-mama klub
  • Lelki mentális segítségnyújtás

Családi közösségépítő programok:

  • Családi közösségi napok

Project tényleges befejezési dátuma: 2019.03.31.
Project azonosítószáma: EFOP-1.2.1-15-2016-00499


A projecthez kapcsolódó fotóalbumok:

Baba-Mama I.
Baba-Mama II.
Tábor