Bölcsek – Karácsonyi út 5

Három napkeleti. Aki király vagy bölcs? Milyen ideális, ha a kettő együtt valósul meg. Az élet királyai, sokszor nem bölcsek. S a bölcseket sokszor nem övezi királyi tisztelet.

Ők hárman. Hogy találtak egymásra? Összejártak, beszélgettek? Ismerték egymást? Vajon ki vállalta fel a képtelen ötletet, hogy egy gyermek születése miatt útnak induljon, mi fér bele a barátságba? Milyen az igazi barát? Aki felfele húz, aki Betlehembe csábít.

S hogyan gondolkodott környezetük? Valószínűleg nem értették meg őket. Mert az emberi szív vágyai sokszor értelmetlennek tűnnek mások szemében.

  • Bölcs: akinél a szív és az értelem együtt, harmóniában dobban.
  • Aki mer másként gondolkodni – mélyebb összefüggéseket észre venni. Jeleket keresni.
  • Aki mer útra kelni, Kilépni a kényelmesből, kilépni a megszokottból. A komfortzónán túl.

A bölcsek nem ilyednek meg az úttól. Az igazán értékes dolgok nem maguktól történnek, értük kell menni. Az út hossza és súlya sokszor a tárgy valódi értékét fogja adni. Ma mindennek ára van, de kevés dolognak van értéke

  • Aki mer leborulni. Talán a legnagyobb kihívás. Helyemen lenni. Tudni királyként leborulni.

Az igazi alázat nem az, hogy rossz véleménnyel vagyunk magunkról, hanem az, hogy pontosan látjuk magunkat.

Max Lucado

Ebben a korban, ahol sok okos van, bizony kevés a bölcs. Aki nem tanítja, nem utasítja, hanem mutatja. Ennek a világnak nagy szüksége van azokra a bölcsekre, akik elől mennek, akik felvállalják azt, amit tudnak.

Három napkeleti már elindult. Királyként, bölcsként, kövessük őket!

Kategóriák / További oldalak

Tartsd velünk a kapcsolatot